Povrće koje će vas ulepšati

Kako biste poboljšali svoj izgled, potrebno je da jedete što više povrća, a evo na koji način određene vrste deluju na zdravlje.

Kako biste poboljšali svoj izgled, potrebno je da jedete što više povrća, a evo na koji način određene vrste deluju na zdravlje.

Spanać

Spanać sadrži supstancu koja će učiniti vaše oči za nijasnu svetlijim, a predeo oko očiju mlađim. Spanać je takođe bogat gvožđem koje će vam poboljšati krvnu sliku i popraviti sveukupan izgled.

Crveni kupus

Sadrži mnogo minerala koji će vam dati zdrav izgled i ulepšati vas. Crveni kupus je odličan antioksidant, a ne možete da očekujete da izgledate lepo ako vam je organizam pun toksina, zar ne? Zato jedite jedite crveni kupus.

Kelj

Ovo divno povrće sadrži visok procenat vitamina K koji sprečava osteroporozu i bolesti srca.

Cvekla

Cvekla će hidrirati vašu kožu i sprečiti pojavu bubiljica i mitisera. Takođe će učiniti da vaša cela koža zasija novim sjajem.

Plavi patlidžan

Sadrži sastojak koji se zove nasunin i odličan je u sprečavanju starenja. Takođe sprečava ćelije raka da se umnožavaju tako što smanjuje dotok krvi koji je potreban za rast i umnožavanje kancer.

Bosiljak

Sprečava ćelije raka stomaka da se umnožavaju i tako dalje štete organizmu. Umesto da se šire, ćelije raka se zahvaljujući bosiljku smanjuju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.