Htela da poveća grudi vazelinom, i umrla

Jedna Argentinka je preminula od plućne embolije nakon što je sama sebi pokušala da poveća grudi.
Jedna Argentinka je preminula od plućne embolije nakon što je sama sebi pokušala da poveća grudi.

Sonja Peres Ljanson (39) je imala poteškoća sa disanjem, nedeljama nakon što je sebi u grudi ubrizgala vazelin. Kada je otišla u bolnicu, doktori su joj u plućima otkrili ugrušak krvi, izazvan vazelinom koji joj je dospeo u krvotok. Ona je umrla 6. marta u bolnici u kojoj je provela mesec dana.

"Ona je najpre sve negirala, ali je na kraju priznala da je sebi ubrizgala vazelin. Nikada nisam video ovakav slučaj. Ljudski organizam ima antitela za borbu protiv bakterija i virusa, ali nema nikakav mehanizam protiv ovog tipa proizvoda", rekao je Hulio Pla, načelnik hirurgije u bolnici u kojoj je Ljansonova lečena.

Pre pokušaja povećanja grudi, Ljansonova je bila zdrava, bavila se sportom.

Ovo nije prvi slučaj korišćenja vazelina u kućnim "estetskim zahvatima". U azijskim zemljama postoji opasan trend povećanja penisa ubrizgavanjem vazelina.

  • Andrija Šrek

    22.03.2014 11:28
    ...
    Ja mislim da je ovo sasvim u redu. Prirodna selekcija na delu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.