Preminuo mladić koji je na samrti prikupljao novac za bolesnu decu

Tinejdžer Stiven Saton, koji je na samrti prikupljao novac za decu obolelu od raka, izgubio je bitku s teškom bolešću.
Tinejdžer Stiven Saton, koji je na samrti prikupljao novac za decu obolelu od raka, izgubio je bitku s teškom bolešću.

Saton je akcijom u poslednjim danima svog života prikupio 3,3 miliona funti (4 miliona evra) preko interneta za male heroje.

"Moje srce je ispunjeno ponosom, ali se i slama od bola za mojim hrabrim, nesebičnim i inspirativnim sinom koji je preminuo u snu u ranim jutarnjim satima 14. maja. Velika podrška i ljubav za Stivena pomoći će mnogo, kao što je pomagala njemu da prođe ovaj put. Znamo da nikada neće biti zaboravljen, njegov duh će nastaviti da živi, jer je on svoje uspehe delio sa drugima", napisala je njegova mama na Fejsbuk stranici.

Nakon 30 minuta, ovaj post je imao 60.000 komentara utehe i saosećanja ljudi iz celog sveta.

"Duboko sam ožalošćen vešću da je Stiven Saton umro. Njegov duh, hrabrost i prikupljanje sredstava za istraživanje raka bili su nam svima inspiracija", tvitao je premijer Velike Britanije Dejvid Kameron.

Stiven je preminuo ubrzo nakon što je bio otpušten iz bolnice zbog neverovatnog oporavka od raka. Tada je imao problema s disajnim putevima.

Stivenu je rak creva dijagnostifikovan kada je imao 15 godina. Tumor se proširio i na ostale organe, a lekari su predviđali da neće dočekati 2012. godinu. Nisu bili u pravu.

U tom periodu sve napore je uložio u prikupljanje novca za organizaciju "Teenage Cancer Trust". Njegov cilj bio je da prikupi milion funti, ali je uveliko premašio taj iznos.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.