Nije važno kada jedemo, nego jesmo li gladni

Večernji užici u frižideru obično su strogo zabranjeni, a to nam već u detinjstvu ne dozvoljavaju majke da bismo lakše zaspali, a nakon toga nas time muče nutricionisti govoreći kako veče i noć nisu vreme za jelo.
Večernji užici u frižideru obično su strogo zabranjeni, a to nam već u detinjstvu ne dozvoljavaju majke da bismo lakše zaspali, a nakon toga nas time muče nutricionisti govoreći kako veče i noć nisu vreme za jelo.

Ali, našao se jedan nutricionista koji tvrdi potpuno suprotno. Rebeka Šritcfild koja tvrdi da jesti treba kad smo gladni, pa makar to bilo i u dva ujutro i da nam to neće nabiti dodatne kilograme.

Da teorija nije objavljena na portalu Opre, ne bi ni bila uzeta za ozbiljno, no kako je Opra poznata po promovisanju zdravih načina života, možda u celoj priči ipak ima dovoljno istine da bi vredilo isprobati.

Znači, kad dođete kući iz noćnog izlaska i želudac vam vrišti od gladi, trebalo bi da mu zadovoljite želje i pojedete nešto, naravno, pazeći pritom da se ne radi o brzoj hrani koja je sama po sebi loša za nas.

Puno je važnije, tvrdi ona, jesmo li gladni nego kad jedemo, jer u našem telu se ništa posebno ne događa kad prođe, na primer, 18 ili 20 sati, pa nema osnove za tvrdnje da će sve što nakon toga pojedemo otići u salo.

Naravno, ova se logika treba protegnuti na celi dan, tako da bi sve obroke trebalo podesiti prema osećaju gladi, a ne prema diktiranom tempu hranjenja. Nije loša ideja, vredi isprobati.

  • Tm

    24.05.2014 17:29
    revolucionarno
    treba jesti kad si gladan... ko bi se toga setio!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?