Na osnovu analize deset studija iz Evrope, SAD i Azije, koje su obuhvatile oko 1,4 miliona ljudi, naučnici su objavili izveštaj.
Istraživali su 18.822 slučaja raka pluća i otkrili da je konzumiranje jogurta i vlakana povezano sa smanjenim rizikom, piše N1 Zagreb pozivajući se na
Reader’s Digest.
Muškarci koji su jeli oko 85 grama jogurta svaki dan i žene oko 113 grama imali su 19 odsto manji rizik od razvoja raka pluća. Čak i konzumiranje malih količina jogurta može smanjiti rizik, pokazuju istraživanja.
Iako ovo istraživanje obećava, stručnjaci ističu da je potrebno uraditi više analiza jer su dokazi o povezanosti jogurta i vlakana i raka pluća ograničeni.
Jedenje/pijenje jogurta svaki dan definitivno ima zdravstvene prednosti. Jogurt je bogat kalcijumom, vitaminima B, vitaminom D i mnogim drugim hranljivim materijama. Preporučuju punomasni jogurt sa probioticima u koji možete dodati bobičasto voće ili med.
Jogurt može pomoći u poboljšanju zdravlja, ali stručnjaci napominju da je najbolja prevencija prestanak pušenja.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 2
NS
ST
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar