Trikovi za zgušnjavanje sosa

Da se ne bi dešavalo da zbog toga bacate jelo, postoji nekoliko trikova koji ga mogu "spasiti".
Trikovi za zgušnjavanje sosa
Foto: Pixabay
Ima mnogo tehnika za zgušnjavanje soseva, pa tako, zgušnjavanje možete postići različitim vrstama brašna, kuvanim krompirom, mahunarkama i ostalim povrćem, kokosovim mlekom, maslacem, pavlakom, orašastim plodovima, pireom od paradajza, prezlama.
Ako se odlučite za brašno, potrebno ga je prvo razrediti u malo hladne vode pa dodati sosu, a zatim, na srednje jakoj vatri, neprestano mešajte dok se ne zgusne.
Ako dodajte kuvano povrće ili mahunarke, samo sitno iseckajte i dodajte u sos.
 
Mleko, maslac ili pavlaka se sipa direktno, samo imajte na umu da mogu da promene ukus sosu.
 
Zdrobljeni orašasti plodovi i prezle takođe pomažu u zgušnjavanju i daju više konzistencije svim vrstama variva.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Teme

sos
  • Nemanja

    13.01.2023 11:03
    Skrob
    A, nigde da se pomene najjednostavniji način koji uopšte ne menja ukus:
    Par kašikica skroba razmutiti u malo hladne vode i dodati ključajućem sosu - zgušnjavanje trenutno, bez grudvica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Šta ne treba piti na prazan stomak

Bilo da ste se tek probudili ili je prošlo dosta vremena od poslednjeg obroka, posezanje za određenim pićima može izazvati nelagodnost i iritirati želudac.

Evropski sud pravde: Bezalkoholni džin ne postoji

Najviša pravosudna instanca Evropske unije, Evropski sud pravde (ECJ), presudio je da bezalkoholno piće ne može da bude prodavano kao džin, jer je to ime rezervisano za specifično alkoholno piće.