Sezona je trešanja i pravi je momenat da napravite slatki namaz u kom će uživati cela porodica.
	 
	Džem od trešanja savršeno ide uz palačinke ili parče krckavog tosta sa maslacem, prenosi 
City magazine.
	Sastojci:
							                                
							
                            
                            
                            
                            
                            
	– ½ kg trešanja
	– 200 g šećera
	– 1 limun
	– ½ štapića vanile
	– 1 štapić cimeta, po želji
	 
	Priprema:
	 
	Operite trešnje i izvadite koštice. Pomešajte ih sa šećerom, poklopite i ostavite 12 sati u frižideru i povremeno promešajte.
	 
	Nakon 12 sati procedite trešnje i stavite samo sok u lonac. Kuvajte ga 20 minuta, dok se malo ne ugusti.
	 
	Štapić vanile prerežite na pola, izvadite semenke i dodajte u trešnje. Ogulite limun, pa iscedite limunov sok i takođe dodajte u trešnje.
	 
	Koricu limuna i 1/2 očišćenog štapića zavežite u gazu (možete dodati i štapić cimeta). U lonac, u kojem je sok od trešanja, dodajte trešnje i paketić od gaze. Kuvajte 10 minuta. Izvadite paketić, dobro ga ocedite, pa kuvajte još 15 minuta. Ugasite vatru i sipajte džem u sterilisane tegle.
	 
	Zatvorite tegle i okrenite naopako (na poklopac). Ostavite da se ohlade i čuvajte na hladnom i mračnom mestu.
                            
                            
								
								
							 
                            OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
                                Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
                            
							
							
Komentari 1
Realista
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar