Hleb iz lonca: Evo kako ga možete napraviti

Hleb iz lonca - ukusan, jednostavan za praviti, ne mora se čak ni mesiti.
Hleb iz lonca: Evo kako ga možete napraviti
Foto: Pixabay
Ovo je recept za pripremu hleba koji će biti hrskav spolja, a mekan iznutra, prenosi Index.hr.
Sastojci:
  • dve šolje (od 200 ml) brašna tip 550
  • jedna šolja tople vode
  • kašičica soli
  • prstohvat šećera
  • pola kesice suvog kvasca
  • dve kašičice maslinovog ulja
Priprema:
 
Pripremite testo
 
Sve sastojke promeštajte, smesa će biti lepljiva, ali to je u redu. Pokrijte krpom i ostavite 20 minuta.
 
Potom testo promešajte viljuškom, premažite uljem i ostavite sat vremena da se testo digne.
Prebacite u lonac i pecite
 
Nakon sat vremena testo prebacite na pobrašnjenu podlogu. Sada je vreme da šporet i lonac zagrejete na 200 stepeni.
 
Rastegnite testo u pravougao, zarolajte (kao štrudlu) i zatim krajeve spojite kako biste dobili okrugli hleb.
 
Zarežite po sredini, prebacite oprezno u vrući lonac i poklopite.
 
Poklopljeno pecite 20 minuta, pa otklopljeno još 10 minuta na 250 stepeni - zavisi od toga koliko želite tamnu koricu na hlebu.
 
Prijatno!
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti