Novosadski informativni portal 021

Život

Ko se odrekne telefona ne mora da plati sobu

Hotel "Belora" u švedskom gradu Geteborgu ima jednu zanimljivu opciju za posetioce. Naime, u njemu postoji jedna soba u kojoj se može besplatno prespavati, ali samo ako se posetioci odreknu korišćenja društvenih mreža.

Nakon tri meseca ulovili odbeglu kravu

Više od tri meseca uživanja na slobodi u nemačkim šumama završeno je ove nedelje za Buexi, kravu s farme u Gajzenhauzenu, nakon što ju je uhvatio lokalni lovac, objavila je u petak policija Donje Bavarske.

Utiče li redosled pića na mamurluk?

Evropski naučnici preispitali su uvreženo verovanje da je bolje prvo piti slabija alkoholna pića pa tek tada preći na žestoka i utvrdili su da redosled pića nema nikakvog uticaja na mamurluk.

Edinburg uvodi turističku taksu

Edinburg, glavni grad Škotske, biće prvi britanski grad koji će uvesti turističku taksu kako bi bolje rešio pitanje sve većeg broja turista i prebukiranosti hotela, saopštila je gradska uprava.

Pre 35 godina počele Olimpijske igre u Sarajevu

Na današnji dan pre 35 godina u Sarajevu su počele 14. Zimske olimpijske igre, prve u nekoj socijalističkoj zemlji i rezultat sedmogodišnjih priprema pošto je Sarajevo u maju 1978. godine izabrano za domaćina.

Razveli se posle tri minuta braka

Par iz Kuvajta razveo se nakon samo tri minuta braka jer je mladoženja mladu nazvao glupom kada se spotakla tokom ceremonije, prenosi "Dejli mejl".