Novosadski informativni portal 021

Život

Trećina žena ima uroginekološke probleme

Značaj uroginekologije i usavršavanja stručnjaka u toj oblasti medicine sve je veća, s obzirom na to da su uroginekološki problemi česti i pogađaju 30 odsto ženske populacije tokom života, kako u razvijenim zemljama, tako i u zemljama u razvoju, zaključeno je danas na završetku međunarodnog simpozijuma.

Papa Franja: I ljubimci idu u raj

Papa Franja nastavlja da ruši katoličke tabue, pa je tako jednom dečaku kome je nedavno preminuo pas rekao da ćemo "svi jednog dana videti svoje životinje u večnosti Isusa Hrista, jer su vrata Raja otvorena za sva Božja stvorenja".

Popodnevna dremka osvežava pamćenje

Spavanje u toku dana veoma je korisno za zdravlje, jer se memorija mozga kratkoročno isprazni i pravi mesta za nove informacije, pokazuje istraživanje naučnika sa Univerziteta Berkli.

Berlin dobija novi aerodrom 2017.

Novi berlinski aerodrom biće otvoren za tri godine, pod uslovom da ne bude nepredviđenih problema, izjavio je danas zamenik predsednika nadzornog odbora aerodroma Rajner Bretšnajder.

Kloniraju kućne ljubimce

Gubitak ljubimca za neke ljude može biti vrlo traumatično iskustvo. Ipak, za druge stvar je u jednostavnoj zameni za novog psa ili mačku.

"Gas smejavac" leči depresiju?

Američki naučnici su utvrdili da se takozvani "gas smejavac" (azotsuboksid, N2O), koji se nekada koristio kao anestetik koji izaziva nekontrolirani smeh, pokazao uspešnim u lečenju težih oblika depresija.

Osiguravajuća kompanija plaća ljudima da šetaju

Osobe koje dnevno naprave više od 6.000 koraka, pokazuju istraživanja, imaju bolje zdravlje, pa je stoga jedna američka osiguravajuća kuća rešila da novčano nagradi svoje klijente koji budu napravili svakog dana više od pomenutog broja koraka.

Razlika između obrezanog i neobrezanog penisa

Iako najčešće naučnici iz SAD-a ističu zdravstvene prednosti obrezivanja, ovaj put smo sakupili podatke naučnih istraživanja iz celoga sveta i donosimo glavne razlike u higijeni i seksu između obrezanih i neobrezanih muškaraca.

Napravljena pilula za mršavljenje?

Verovatno često čujete kako ne postoji magična pilula koju ćete popiti i koja će vam istopiti kilograme, kažu da su zdrava ishrana i vežbanje jedini način da istopite masne naslage. Međutim, čini se da nije tako.