Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dinar sutra ponovo u padu

Dinar će sutra, posle jednodnevnog rasta, biti ponovo u padu 0,1 odsto ili 15 para prema evru i zvanični srednji kurs će biti 118,9932 dinara za jedan evro.

Francuska ukida test na "kravlje ludilo"

Francuski ministar poljoprivrede Stefan Le Fol izjavio je da se danas ukida test za otkrivanje "spongioformne encefalopatije" - bolesti "ludila krava" mlađih od 1. januara 2002. godine.

Kikinda: Vredne donacije za Opštu bolnicu

U okviru akcije "Zdravlje za sve - zato što brinemo", predstavnici Rotari kluba uručili su kikindskoj Opštoj bolnici automatski hematološki analizator vredan 28.800 dolara.

Pokušao da ucenjuje Novosađanina

Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv 29-godišnjeg meštanina Vrdnika, jer je pokušao da uceni 41-godišnjeg Novosađanina.

Subotica: Deca sa autizmom priređuju izložbu

U susret evropskog Dana osoba sa autizmom, Centar za autizam iz Subotice organizuje izložbu fotografija pod nazivom "Plavi trenutak" na kojoj će biti predstavljeno tridesetak fotografija dece.

Narodna banka: Plaćanje bitkoinom nelegalno

Narodna banka Srbije upozorila je danas da bitkoin nije zakonsko sredstvo plaćanja u Srbiji, niti je dozvoljeno njime trgovati u banakama i menjačnicama, dodajući da ni u Evropskoj uniji bitkoin ne ispunjava uslove da bi bio elektronska valuta.

Poboljšan položaj Roma u Vojvodini

Ostvareni su značajni rezultati kada je reč o unapređenju položaja Roma u Vojvodini, naročito u obrazovanju i zapošljavanju, zaključak je sa sastanka Kancelarije za inkluziju Roma i Evropske komisije za proširenje i za zapošljavanje.

Izveštaj o Stefanovićevom doktoratu do 10. oktobra

Komisija Megatrend univerziteta do 10. oktobra treba da podnese izveštaj o kvalitetu doktorske disertacije ministra Nebojše Stefanovića, odbranjene na Fakultetu za poslovne studije, rekao je danas rektor tog univerziteta Slobodan Pajović.

Evropljani nikad bogatiji

Vrednost imovine evropskih građana dostigla je ove godine 56.000 milijardi evra, uz nejednaku raspodelu i unutar zemalja i po zemljama, što negativno utiče na ukupni potencijal ekonomskog rasta na starom kontinentu.