Osumnjičeni za ubistvo devojčice iz Batajnice višestruki povratnik

Beživotno telo 14-godišnje Ivane Podraščić iz Batajnice policija je pronašla u kući u Rakovici.

Beživotno telo četrnaestogodišnje Ivane Podraščić, učenice OŠ "Svetislav Golubović - Mitraljeta" iz Batajnice, koja je pre više od dva meseca nestala, beogradska policija pronašla je u kući u Rakovici.

Muškarac za kojeg se sumnja da je ubica i koji ima debeli kriminalni dosije, već je uhapšen i u toku je njegovo saslušavanje u policiji.

Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je na konferenciji za novinare da je osumnjičeni devojčicu silovao, a potom udario motikom u glavu, zavio u ćebe i sunđer i zakopao u iznajmljenoj kući u Rakovici. Zločin je otkriven pošto je jedna žena prijavila silovanje, a policija je po njenoj prijavi došla u kuću u kojoj je ubijena i Ivana.

Telo je pronađeno zahvaljujući kiši koja ga je otkrila ispod nanosa zemlje. Prema rečima Stefanovića, osumnjičeni je višestruki povratnik, osuđivan za razbojništva i teške krađe, ali i za ubistvo starice na sedam godina zatvora.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je danas teško biti policajac kada gledate neljudske poteze. "Bio sam danas na uviđaju, kao čovek i roditelj video sam nešto strašno", rekao je Veljović.

On je objasnio da je policiji 29. septembra ženska osoba prijavila silovanje. "Radeći na tom slučaju, došli smo do počinioca. Nažalost, on je počinio još jedan gnusni zločin. Posle dva meseca potrage za Ivanom ispostavilo se da je on silovao i ubio", rekao je Veljović.

Stefanović je naveo da moramo kao društvo da uradimo više na zaštiti dece. "Kao društvo moramo da se ujedinimo u borbi protiv ovakvih zločina. Moramo da preventivno delujemo da se ovakve stvari više ne dešavaju", rekao je ministar.

Devojčica je, prema tvrdnji roditelja, 29. jula otišla iz kuće sa prijateljima u "provod" i od tada se nije nikome javila. Njen nestanak policiji je prijavio otac i od tada se vodila kao nestala. Roditelji su tvrdili da je Ivana i ranije umela da ode od kuće, ali da se nikada nije dogodilo da je nema toliko dugo, a da im se ne javi.

  • goran NS

    03.10.2014 08:06
    jel i on bio AMNESTIRAN od strane MASTERA ....?
  • 3. Nemaš pojma

    02.10.2014 22:17
    @ Deki
    Nije do suda, već do tužilaštva.
  • racica

    02.10.2014 20:07
    Ne znam sta se policija oglasava, kada sami lepo kazu da su devojcicu nasli zahvaljujuci tome sto je NN zena prijavila da ju je pre dva dana silovao u toj istoj kuci ovaj isti bolesnik i kriminalac, i da se u kuci nalaze neciji ostaci. Niti su je trazili, niti bi ovog .... priveli da ga NN nije prijavila - zeni svaka cast, sto je smogla snage da u drzavi sa ovakvim pravosudjem prijavi krivicno delo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija