Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Google Maps pretrpan funkcijama koje niko ne koristi

Google Maps ima novu funkciju za svoju Android aplikaciju, koja korisnicima omogućava da prate mesta kao što su firme ili restorani i da od njih dobijaju vesti i ažuriranja kao što bi to dobijali na Instagramu ili Twitteru.

Kamenje s Meseca uskoro na aukciji

Jedino zvanično dostupno "kamenje sa Meseca" koje će moći da ode u ruke privatnog vlasnika biće izneto na aukciji njujorške aukcijske kuće "Sotbis" u novembru, a prema procenama ove kuće može dostići cenu do milion dolara.

Sud zabranio poljskom premijeru da širi laži o opoziciji

Apelacioni sud u Krakovu zabranio je poljskom premijeru Mateušu Moravjeckom da širi neistine o opoziciji i naredio da se izvini u tri dnevna lista, na profilu vladajuće stranke Pravo i Pravda na Fejsbuku i na dve televizije lokalnim vlastima zato što je tvrdio da opozicija, dok je bila osam godina na vlasti, nije preduzimala ništa da Poljaci dišu.

DSS neće u Savez za Srbiju

Demokratska stranka Srbije (DSS) neće biti deo opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) i to je zaključak većine članova Predsedništva te stranke i njenog lidera Miloša Jovanovića, objavila je "Politika".

Ljajić: Ako policija kaže da sam se bavio kriminalom, odlazim iz Vlade

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić pozvao je ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i sve službe da iznesu sve podatke o njemu, a ukoliko pronađu bilo šta što ukazuje i na najmanju kriminalnu delatnost, neće nijedne sekunde sedeti na mestu ministra niti se baviti nijednim javnim poslom.

Nacionalna laboratorija za mleko dobija uskoro akreditaciju

Direktor Direkcije za nacionalne referentne laboratorije Nenad Dolovac kaže da su svi proizvodi koji se nalaze na rafovima prodavnica u Srbiji bezbedni, te najavljuje da se uskoro može očekivati da Nacionalna referentna laboratorije za kontrolu mleka dobije akreditaciju za rad.