Čorba za Novu godinu na Trgu slobode

Bend "Riblja čorba" biće zvezde novogodišnje noći na Trgu slobode u Novom Sadu, saznaje 021.
Bend "Riblja čorba" biće zvezde novogodišnje noći na Trgu slobode u Novom Sadu, saznaje 021.

Sem Bore Đorđevića i ekipe, pred Novosađanima bi 31. decembra trebalo da peva i Lena Kovačević.

Nezvanično, u Novogodišnjoj noći će se pojaviti i Sergej Trifunović sa svojim bendom "Arhivska zabava". Iz Kulturnog centra Novog Sada koji je zadužen za organizaciju novogodišnjih i božićnih manifestacija se još nisu oglašavali ovim povodom. Oni su inače ove godine dobili manje para u odnosu na prošlu, tačnije 19 umesto ranijih 24 miliona dinara.

Grad će na Trgu slobode organizovati i doček Nove godine po julijanskom kalendaru, a kako je nedavno saopšteno, u toku je anketiranje građana "sa ciljem da se saznaju njihove želje u vezi sa organizacijom proslava na trgu, kao i njihove sugestije u vezi sa tim ko bi mogao da nastupi u muzičkom programu".

Za sada je samo u domenu spekulacija da će za Srpsku novu godinu pevati narodna pevačica Svetlana Ražnatović.

"Za svakog po nešto"

"Riblja čorba" je ove godine već svirala u Novom Sadu i to 30. maja u maloj sali Spensa u sklopu turneje povodom 35 godina rada grupe i objavljivanja devetnaestog studijskog albuma "Uzbuna".

Lena Kovačević je diplomirala džez pevanje na Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu i sem džez muzike, izvodi i obrade srpskih tradicionalnih pesama. Snimala je i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta.

Sergej Trifunović sa bendom "Arhivska zabava" izvodi obrade poznatih domaćih i svetskih pop i rok hitova.

Svetlana Ražnatović je narodna pevačica koja je pre svega deset dana održala dva koncerta u velikoj sali na Spensu.

Komentari 127

  • Sima

    11.12.2013 21:53
    @Anonimus
    Kakve prodane duse covece? Bora je bio faca pocetkom '80 godina i to je to. Da, napravio je najvece pesme ex-SFRJ i isto tako je tacno da je pocetkom '90 postao pijanac, cetnik, nacionalista, sovinista i covek ciji stavovi nemaju veze sa tim sto je radio na pocetku karijere.

    Ako je neko 'prodana dusa' to je upravo Bora. On je snimio 'Racunajte na nas' (i ja nemam nista protiv toga). On. Nikoga to nije terao da radi.
    Ako si u partizanskom fazonu 'racunajte na nas', onda ne mozes za 15 godina postati cetnik i sve to pljuvati.
  • 11.12.2013 04:46
    Riblja corba
    KAD VI HEJTERI URADITE TO STO JE CORBA URADIO ONDA SLOBODNO PLJUJTE NA NECIJI RAD!

    Jedini je on ima muda da kaze ono sto misli dok ste se vi prodane duse jeli u sebi milili isto sto i on a nisste imali muda da kazete to na glas.

    On je kroz svoje pesme opevao svoj zivot,svoje ljubavi,onaj nesrecni rat,pokazao i dokazao da je patriota.....

    A VI PRODANE DUSE SMAO I DALJE PLJUJTE PO NJEMU IAKO NISTE U ZIVOTU NA GLAS REKLI ONO STO MISLITE . ILI TO GOVORITE IZA LEDJA NEKOME ILI DRZITE U SEBI.......


    BORO VIDIMO SE NA TRGU , BOLJE CE BITI BEZ OVIH PRODANIH DUSA
  • malena

    09.12.2013 01:57
    mastam
    Bilo bi dobro kada bi se svi slozili,mislim na celu Srbiju,da se za sav novac koji je planiran da se plate razne grupe,preusmeri i da se donira za bolesnu decicu koja cekaju skupe operacije.Nama je to samo jedna noc,a njima citav zivot.A po trgovima da se pusta muzika i da muzicari dobrovoljno sviraju narodu za dzabe...e kako bi to bilo lepo!Poceli bi mnogi da se bude i verujem da bi se svi osecali posebno posto bi nam svima srca bila puna,znajuci kako pomazemo nekom i to svi zajedno......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti