Ponovo otvoren postupak nabavke aparata za zračenje

Postupak javne nabavke aparata za zračenje i prateće opreme nastavlja se nakon višemesečnog zastoja, a rok za podnošenje ponuda je 30. decembar.
Postupak javne nabavke aparata za zračenje i prateće opreme nastavlja se nakon višemesečnog zastoja, a rok za podnošenje ponuda je 30. decembar.

Kako kažu iz Fonda za kapitalna ulaganja, nosioca javne nabavke, ukoliko se nabavka sprovede bez žalbi, ugovori će biti potpisani najranije krajem januara 2015. godine, čime bi se znatno ubrzalo opremanje Instituta za onkologiju Vojvodine i "Kamenice 2" prekopotrebnim linearnim akceleratorima, CT skenerom, računarskom mrežom i pratećim aparatima.

Odmah po okončanju javne nabavke 30. decembra, Komisija za javne nabavke otvoriće blagovremeno podnete ponude.

Novi rok za podnošenje ponuda utvrđen je nakon što je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki donela rešenje koje je omogućilo nastavak započetog postupka javne nabavke dobara.

Zbog podnošenja Zahteva za zaštitu prava, postupak javne nabavke je zaustavljen krajem avgusta, što je za posledicu imalo prolongiranje postupka, a samim tim i nabavke  neophodne opreme za radiološku terapiju.

"Rešenjem je naložena izmena konkursne dokumentacije u skladu sa zahtevom za zaštitu prava ponuđača i to tako što će ponuđaču da bude omogućeno da u jednoj partiji javne nabavke može da nastupi kao samostalni ponuđač, dok u drugoj partiji može da učestvuje u svojstvu podizvođača. Ostali zahtevi za zaštitu prava ponuđača nisu prihvaćeni i odbijeni su od strane Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki kao neosnovani", kažu iz Fonda za kapitalna ulaganja.

Podsećamo, Fond za kapitalna ulaganja APV je 30. juna 2014. godine objavio Poziv za podnošenje ponuda i Konkursnu dokumentaciju za nabavku višeenergetskih linearnih akceleratora sa pratećom opremom za radiološku terapiju u vrednosti od skoro 900 miliona dinara.

Međutim, u fazi podnošenja ponuda, ponuđači "Max Team" d.o.o. iz Beograda i "GE holdings" iz Novog Beograda podneli su zahteve za zaštitu prava, zbog čega je proces stopiran do donošenja zvanične odluke Republičke komisije. Zbog sporosti rada Republičke komisije, Fond za kapitalna ulaganja žalio se u više navrata - 21. oktobra, 18. a potom i 24. novembra, ali nikakav odgovor tada nisu dobili. Nakon pola godine, odluka je konačno doneta.

Na Institutu za onkologiju Vojvodine trenutno je u funkciji jedan aparat za zračenje, dok je drugi u kvaru i očekuje se njegova popravka. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • Javne kuće - Javne nabavke

    16.12.2014 22:05
    Čekajući krivične prijave
    Nadležni ovo moraju ispratiti. Tendersku dokumentaciju detaljno pregledati. Ako postoje neke inspekcije nadležne za ovo trebalo bi da posete institute.

    Što se tiče CT skenera, KVB ima "nov skener" koji je od "nekorišćenja" sada u kvaru. Sećate se ono kada je bivša direktorka KVBa dr.Čemerlić-Ađić kupila CT pa zaposlila muža dr.Oto-Ađića inače zaposlenog na onkologiji da radi na njemu ?!

    Nadležni drž`te ovo na oku ! Isti su i sada u igri !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti