Za pet godina kraj ere pametnih telefona?

Pametni telefoni, koji su danas deo svakodnevice, za veoma kratko vreme biće zamenjeni novim oblikom uređaja za komunikaciju, pokazuje istraživanje javnog mnjenja.
Potrošači očekuju da će pametni telefoni uskoro, preciznije za pet godina, nestati, pokazuje istraživanje. Navodi se da će pametne telefone zameniti uređaji koji će ljudi nositi na sebi i koji će raspolagati "veštačkom inteligencijom".
 
"Pametni telefon u ruci nije baš praktičan, primera radi prilikom vožnje, ali i mnogim drugim situacijama. Zbog toga svaki drugi potrošač smatra da će pametni telefoni za pet godina pripadati prošlosti", rezimirala je Rebeka Cedering Angstrem rezultate istraživanja koje je sproveo "Erikson". Pet godina je kratak period, ali kako ističe, stvari se danas brže menjaju i brže se nego ranije realizuju od ideje do masovne produkcije.
 
Ona navodi da se ne zna kako će tehnologija izgledati posle pametnih telefona, ali pretpostavlja da će se raditi na trodimenzionalnoj primeni. "Potrošači bi, na primer, mogli nove cipele virtuelno da probaju da vide kako im stoje", navela je Cedering-Angstrem.
 
Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija