Vraćanje viza biće moguće po kratkom postupku

Ministri unutrašnjih poslova zemalja članica Evropske unije saglasili su se da se uvede mehanizam kojim se pojednostavljuje ponovno uvođenje viza za zemlje iz kojih u velikom broju dolaze lažni azilanti.

Ministri unutrašnjih poslova zemalja članica Evropske unije saglasili su se da se uvede mehanizam kojim se pojednostavljuje ponovno uvođenje viza za zemlje iz kojih u velikom broju dolaze lažni azilanti.

Taj predlog Evropske komisije ministri su usvojili sinoć u Briselu, a da bi pojednostavljena procedura stupila na snagu potrebno je da je usvoji i Evropski parlament. Mogućnost suspenzije bezviznog režima pre svega bi mogla da se odnosi na Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju i Makedoniju, iz kojih je nakon ukidanja viznog režima primećen drastičan porast broja pridošlica koji traže politički azil u Belgiji, Nemačkoj, Švedskoj i Luksemburgu.

Do sada je važio mehanizam po kome je za ponovno uvođenje viznog režima za bilo koju zemlju bilo neophodno da se o tome saglase sve članice EU i to na nivou šefova država i vlada. Od sada će o tome moći da odlučuju ministri unutrašnjih poslova šengenske zone, čime se procedura znatno pojednostavljuje.

  • 14.12.2011 14:38
    Ova kompetna vlast sa opozicijom kao saradnicima svim snagama

    se trudi da nas ukopaju u fekalije,i to njihove, ne do guse nego do samoga temena....




  • mrva

    14.12.2011 14:23
    back in the cage...
  • Sasa

    14.12.2011 10:04
    Bye,bye bezvizni režim
    Nažalost je sve više indikacija da će nam biti ukinut bezvizni režim. To je rezultat našeg nesposobnog Ivice da zaustavi azilante na vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet