Gejevima i muškobanjastim devojkama zabranjeno da idu u školu

Homoseksualcima i muškobanjastim devojkama biće zabranjen ulazak u javne škole i na fakultete u Saudijskoj Arabiji.
Homoseksualcima i muškobanjastim devojkama biće zabranjen ulazak u javne škole i na fakultete u Saudijskoj Arabiji.

Komisija za promociju čednosti i prevenciju poroka, najrigoroznija agencija u Saudijskoj Arabiji, dobila je naredbu s najvišeg mesta da nove mere primeni na homoseksualce i muškobanjaste devojke.

"Instrukcije su poslate svim javnim školama i univerzitetima o zabrani ulaska homoseksualaca i muškobanjastih devojaka u cilju intenziviranja napora za borbu protiv tog fenomena koji promovišu neki veb sajtovi", prenosi dnevnik.

Izbačeni tinejdžeri moći će da se vrate u školu samo ako "prestanu s takvom praksom i neprihvatljivim ponašanjem" na javnim mestima i kada promene svoj izgled, odevanje i način ophođenja.

U Saudijskoj Arabiji je na snazi šerijatski zakon, pa se homoseksualci osuđuju na telesne kazne i čak na smrtnu kaznu. Saudijske vlasti su pre dve godine pooštrile zakon, pa je zabranjeno zapošljavanje homoseksualaca i lezbejki.

  • stefan

    17.04.2012 20:41
    eto kako se prava drzava bori protiv bolesti...svaka cast...i pogledajte onda gde su oni a gde smo mi? a nasi politicari kukaju sto nemogu da odrze gej paradu...
  • Свака Част

    17.04.2012 16:24
    прво на лечење па онда школовање
    тако и треба!
  • Bivši homitj

    17.04.2012 16:12
    Tako treba!
    I sa narkomanima isto!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet