Čile: Policija suzavcem na studente

Čileanska policija ispalila je suzavac i upotrebila vodene topove na protestu blizu 20.000 studenata.

Čileanska policija ispalila je suzavac i upotrebila vodene topove na protestu blizu 20.000 studenata.

Prethodno su demonstranti zasuli policiju različitim predmetima i "molotovljevim koktelima". Razlog sukoba bio je zahtev policije da kolona studenata izmeni maršrutu, što su oni odbili.

Kolone studenata hodale su od univerziteta Santjago do jedne od glavnih ulica grada u kojoj su izbili i prvi sukobi. Ovo je prvi masovni marš protesta u ovoj godini, a organizatori su ponovo istakli u prvi plan zahtev za sprovođenje reforme obrazovanja.

Za školovanje na čileanskim univerzitetima mnogi studenti prinuđeni su da uzmu kredit do 60.000 dolara, koji potom otplaćuju dugo posle diplomiranja.

  • Vlada

    29.03.2013 08:50
    "Razlog sukoba bio je zahtev policije da kolona studenata izmeni maršrutu, što su oni odbili."
    Pa najbolje da se intelektualci sklanjaju! Država treba da se klanja i sklanja pameti i mladosti, a ne obrnuto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet