Dinkić podneo ostavku, nema novih izbora

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić podneo je danas ostavku, potvrđeno je u stranci G17, čiji je Dinkić predsednik.  

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić podneo je danas ostavku, potvrđeno je u stranci G17, čiji je Dinkić predsednik. U obrazloženju, Dinkić je rekao da je podneo ostavku jer želi da ubrza postupak svog izlaska iz vlade i da ne bi opterećivao rad Skupštine Srbije.

Stranka G17 plus još nije odlučila ko će u Vladi zameniti ministre Mlađana Dinkića i Vericu Kalanović, izjavila je potpredsednica te stranke Snežana Samardžić Marković.

Prema njenim rečima, na predsedništvu stranke je prihvaćena ostavka ministara iz G17 plus i poslanici te stranke podržaće njihovu smenu u Skupštini. Ministarka sporta rekla je da očekuje da ostavke ministara iz G17 plus budu usvojene na redovnoj sednici Skupštine Srbije u martu.

Ona kaže i da bi odluka o smeni državnog sekretara Ministarstva finansija Slobodana Ilića, koju je inicirala G17 plus, mogla da bude doneta već u četvrtak, jer njega imenuje Vlada. Istakla je i da je o zamenama bilo konsultacija, ali da još ništa nije odlučeno, podsetivši da je G17 plus već predložila kandidata za ministra zdravlja Zorana Stankovića, umesto Tomice Milosavljevića iz te stranke koji je podneo ostavku na tu funkciju.  

Konačna odluka G17 plus je da ostane u Vladi i ministri iz te stranke će "većinski ostati u Vladi", naglasila je ona.

Dačić: Nema razloga za vanredne izbore

Zamenik premijera Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nema razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora sve dok državni organi funkcionišu i dok postoji parlamentarna većina. Dačić je potez premijera Cvetkovića ocenio kao potez sa političkim rizikom, ali principijelan.

"On bio neminovan i iznuđen i mora da pokaže da li u vladi ima jedinstva ili ne", rekao je Dačić. "Potezom premijera nije bila namera da se izazovu vanredni izbori i zato je koalicija SPS-PUPS-JS podržala premijerovu odluku i DS", rekao je lider socijalista.

Dačić je dodao da će pitanje rekonstrukcije ili pitanje smanjenja vlade biti tema kojom će se stranke baviti u narednim danima, kao i da to pitanje nije direktno vezano za pokretanje postupka za razrešenje Dinkića. On je rekao da odluku Dinkića smatra razumnom i da će ona "uneti malo mira u međustranačke odnose".

  • mile

    16.02.2011 08:48
    bravo
    SVAKA ČAST DINKIĆU ŠTO SI OVOM REKO DA NIŠTA NE RADI I DA JE NESPOSOBAN, A SAD TRAŽI IZBORE GLASAM ZA TEBE.
  • Ajs Nigrutin

    16.02.2011 05:33
    Dinkicu faco!

    http://www.youtube.com/watch?v=93QCNh_hxuw
  • Brane

    15.02.2011 20:11
    Smehotresna .....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.