SVM traži pomilovanje za napadače iz Temerina

Savez vojvođanskih Mađara traži od predsednika Srbije Borisa Tadića da se prema Mađarima koji su brutalno pretukli srpskog mladića 2004. godine u Temerinu postupa kao i prema ubicama Brisa Tatona i da budu pomilovani.
Savez vojvođanskih Mađara traži od predsednika Srbije Borisa Tadića da se prema Mađarima koji su brutalno pretukli srpskog mladića 2004. godine u Temerinu postupa kao i prema ubicama Brisa Tatona i da budu pomilovani.

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara zatražilo je od predsednika Srbije Borisa Tadića da pomiluje Mađare koji su osuđeni jer su 2004. godine brutalno pretukli jednog čoveka u Temerinu i ocenilo da bi na taj način bilo potvrđeno da u domaćem pravosuđu nema "dvostrukih aršina".

Predsedništvo SVM je u saopštenju za javnost objasnilo da je povod za ovakav zahtev činjenica da je beogradski Apelacioni sud prepolovio kazne osobama koje su osuđene za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona. "Nakon te presude ne mogu više postojati ni izmišljeni razlozi, koji bi opravdali nastavak izvršenja izuzetno teških kazni izrečenih pre nekoliko godina protiv grupe mladih Mađara iz Temerina", ocenjuje se u saopštenju.

Podsećamo, petorica napadača osuđeni su 2005. godine na ukupno 61 godinu zatvora, za pokušaj ubistva Novosađanina Zorana Petrovića (37) u Temerinu. Posle premlaćivanja na tamošnjoj pijaci, Petrovića su petorica mladića mađarske nacionalnosti od 21 do 28 godina, ostavili golog, onesvešćenog, sa džakom na glavi, drvenim štapom u anusu i tragovima urina na telu i odeći. Polomljene su mu slepoočnica, jagodična kost i vilica, zadobio je izliv krvi u gornje sinusne kanale, nagnječenje mozga, razderotinu potiljka i povrede unutrašnjih organa. Za taj siledžijski napad i pokušaj ubistva osuđeni su Temerinci: Ištvan Mariaš (21), Jožef Urač (28), Zoltan Sakal (24), Arpad Horvat (28) i Žolt Ileš (25).

Predsedništvo SVM je još ocenilo i da su incidenti tokom Evropskog prvenstva u rukometu u Novom Sadu i u Beogradu "pokazali štetnost blage kaznene politike prema huliganima, jer je viđeni vandalizam naneo nemerljivu štetu međunarodnom ugledu Srbije i procesu evropskih integracija naše zemlje".

  • darko

    04.02.2012 13:34
    Ova nesposobna vlast ,što pre da ode,to će nam biti spas.
  • SVM je na lep nacim

    03.02.2012 17:39
    kroz satiricnu molbu sve rekao
    Nije u pitanju Madjar ili Srbin, u pitanju je huliganski nasrtaj na drugo lice
    s tim sto su ubice tatona pomilovane, tj smajene im kazne

    logicno je onda da za takvo siloedjijsko ponasanje Madjara takodje trea im smanjiti kazne

    zasto bi Sud pema jednim sidjijama bio blag pri izricanj presuda a prema drugima siledjijama strog, tj postovao Zakon
  • Lalinica

    03.02.2012 11:39
    strasno...
    Samo zato sto manjine bolje prolaze ovde nego mi sto smo tu rođeni!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija