Vozači osumnjičeni za krađu 120 tona šećera

Senćanska policija rasvetlila je krađu 120 tona šećera, ukupne vrednosti oko 6,2 miliona dinara, koji je nestao iz fabrike šećera TE-TO u Senti.

Senćanska policija rasvetlila je krađu 120 tona šećera, ukupne vrednosti oko 6,2 miliona dinara, koji je nestao iz fabrike šećera TE-TO u Senti.

Krivične prijave su podnete protiv dvojice vozača iz Sente, koji su od oktobra do decembra ove godine bili angažovani na prevozu šećera od fabrike do magacina. Sumnja se da, u kampanji koja je u toku, šećer iz fabrike nisu odvezli i predali u magacin šećerane.

Direktorka fabrike šećera TE-TO Teodora Deak potvrdila je za Dnevnik da je u pitanju pet punih šlepera šećera iz ovogodišnje proizvodnje. Šećer je nestao na razdaljini od oko dva kilometra, koliko ima od fabričkih postrojenja do dislociranog magacina šećerane koji je u krugu obližnjeg pristaništa "Potisje". Sem činjenice da šećer nije dospeo u magacin, direktorka kaže da ne zna gde je završio i da o tome nije obaveštena od istražnih organa.

– Još ne znamo gde je dospelo 120 tona, koliko nedostaje, što je pet punih šlepera – kaže Teodora Deak.

Osumnjičeni za krađu su na izlasku iz fabrike s punim šleperima, umesto prema senćanskoj luci, gde je magacin, skretali na drugu stranu, po svemu sudeći, na crno tržište. Fabrika šećera TE-TO je za prevoz šećera angažovala senćansku firmu "Vojšped", s kojom na tom poslu sarađuje petnaestak godina i do sada nikada nije bilo problema, ni u prevozu za vreme kampanje u dislocirane magacine, niti u distribuciji šećera trgovinskim lancima i drugim kupcima. Osumnjičeni nisu stalno zaposleni u "Vojšpedu" nego su vozači drugih prevoznika angažovanih u tom poslu.

Organizovana krađa šećera iz senćanske fabrike nije zabeležena već više od dve decenije. Tada je u krađu šećera bio uključen čitav lanac od desetak osoba, od magacionera, viljuškarista, prevoznika, do obezbeđenja. Ta organizovana grupa je iz magacina šećer krala pod okriljem noći, a i tada se količina ukradenog merila šleperima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina