Stan u gradu za lokal u Gradiću

Preduzeće Poslovni prostor napravio je plan za Podgrađe Petrovaradinske tvrđave.
Preduzeće Poslovni prostor napravio je plan za Podgrađe Petrovaradinske tvrđave.

Ideja je da Podgrađe Petrovaradinske tvrđave postane kulturno-istorijska celina povezana sa Tvrđavom, pa će stanarima biti ponuđeni stanovi u gradu u zamenu za lokale u Podgrađu.

"Reč je o poslovno-stambenim zgradama u kojima bi stanarima Podgrađa bili ponuđeni stanovi u zamenu za njihove, za početak, samo prizemne lokale", izjavo je za "Dnevnik" direktor "Poslovnog prostora" Marko Cvijan.

Prema njegovim rečima, prva poslovno-stambena zgrada bi trebalo da se izgradi na uglu ulica Maksima Gorkog i Stražilovske, a ostale u Kisačkoj 55, Stražilovskoj 12-14 i u Šafarikovoj 4.
  • starosedelac rodeni podgradani

    21.01.2011 18:47
    laž jedna manje više
    Navikli smo na laži prevare svih dosadašnjih gradskih očuha i pomajki gradića i tvrdave niko ništa zadnjih trideset i više godina nije uradio,ponašaju se isto kao beograd prema Novom Sadu iako je Petrovaradin opština virtuelna i naši porezi se uplačuju na neki račun sa kojeg ni jedan dinar nije uložen za popravku urušenih fasada dimnjaka ,krovova ,oficirca ama baš ničeg što bi se moglo nazvati brigom o kultrnom istorijskom spomeniku kultue najvećoj tvrdavi u Evropi itd itd .......ali zato gradska kuća se kreći vrlo redovno,centar liči na pravu evropsku baštinu a gradić i tvrdava lepo izgledaju na razglednicama izdaleka sa druge strane Dunava pa i iz svemira ...
  • hixhax

    17.11.2010 18:14
    Dragi gradjani podgradja
    Molim vas da ne nasednete na ovo. Gradic ce se svakako razviti u jednu od najfrekventnijih turistickih oblasti Novog Sada sa starim duhom, kafanama, galerijama, suvenirnicama..bez obzira ko je vlasnik objekata. Cena objekata i zemljista podgradja ce samo rasti narednih godina pa i decenija. Zato vlast i zeli da podgradje prisvoji za sebe, sada po manjoj vrednosti.. Da bi profitirali kasnije. Ne dozvolite im to! Cuvajte svoje kuce i stanove!
  • emanon

    17.11.2010 12:05
    Problem je u tome sto je trzisna cena kvadrata u gradicu toliko mala da za pare koji bi dobili u gradu ne bi bukvalno nista mogli kupiti. Znam da su neki stanovi u gradicu pre par meseci prodati za oko 800 evra po kvadratu i to tek posle duzeg vremena od oglasavanja. Za te pare u gradu nema stana iste kvadrature pa cak ni na periferiji. Tih oko 800 evra je jedna cena a sasvim druga cena je kada drzava, grad, pokrajina, opstina, treba da ga otkupi. Tada po zakonu dolaze procenitelji koji procenju ukupno stanje nekretnine. Na kraju se dobije ona cifra koja stoji na poreskoj listi kada svake godine placamo porez gradu. Svako ko je uporedio njihovu cifru vrednosti nekretnine videce da se ona puno razlikuje od cene koje agencije traze ili sami vlasnci prilikom prodaje. Vrlo cesto stanovi od 50 kvadrada po toj poreskoj listi ne vredi vise od 20.000 evra. Pogledajte i sami te liste, svako ih ima u kuci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti