Prosečna osoba pojede 7.000 životinja

Prosečna osoba će tokom svog života pojesti 7.000 životinja, tvrdi organizacija Vegetarijanski kalendar.

Kada se sve stavi na papir, to otprilike uključuje 11 krava, 27 svinja, 2.400 pilića, 80 ćurki, 30 ovaca i 4.500 riba.

Ova organizacija smatra da osobe koje jedu manje mesa imaju pozitivniji uticaj na životnu sredinu. Tokom 2012. godine, pet odsto odraslih Amerikanaca su se izjasnili kao vegetarijanci, a dva odsto kao vegani.

Pored toga što životinje zarad našeg obroka žive u nehumanim uslovima i ubijaju se na brutalan način, mesna industrija utiče negativno na klimatske promene. Zato mnoge organizacije pozivaju ljude da pređu na veganski način ishrane, ili da bar jednom u toku nedelje ne jedu meso.

Autor: Životinje.rs

  • Sa vrha lanca

    30.04.2016 08:09
    Pozdrav vegetarijancima i veganima sa vrha lanca ishrane. Zaboravili ste jareće meso. Mmmmmmhhhhhhh kako li je samo sočno ispod sača kada se spremi!
    Da li je pozitivnije po životnu sredinu ne jesti meso je još uvek diskutabilno..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima