Recept dana: Jabuke sa čokoladom

Voće pripremljeno na slatki način odgovaraće svakom ko uživa u letnjim poslasticama.
Oljuštiti, prepoloviti i očistiti od semena jabuke srednje veličine, skuvati ih u sirupu od šećera, ali paziti da se ne prekuvaju. Kuvane jabuke izvaditi i ocediti od sirupa.
 
Obariti i oljuštiti badem, pa ga iseći sitno, po dužini, i njime nabosti svaku polovinu jabuke da ti bademi liče na bodlje. Za to vreme obariti kestenje, oljuštiti i cele kestene poređati na veći stakleni tanjir, a na svaki kesten staviti po jednu polovinu jabuke, da leži stranom koja je sečena.
 
Preko svega preliti glazuru od čokolade.
 
Glazuru od čokolade pripremiti na ovaj način: 65 grama čokolade staviti u šerpu i dodati malo vode, pa čokoladu kuvati dok se ne zgusne. Zatim je ovako pripremljenu preliti preko jabuka.
 
Uživajte!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.