VIDEO: Prelepa torta čija je površina uglačana kao ogledalo

Blještave torte sa površinom koja je uglačana tako da podseća na ogledalo, privukle su ljubitelje poslastica širom sveta.
Ideja o tortama koje svojim izgledom podsećaju na ogledalo prisutna je dugo, ali upravo je njihov sjaj i pojednostavljeni recept zaludeo korisnike širom sveta i popularizovao ovaj dezert.
 
Iako izgledaju komplikovano, ove torte su veoma jednostavne za napraviti ako je suditi prema rečima majstora za torte Dafa Goldmana koji je lansirao super jednostavnu verziju koju svi možemo napraviti kod kuće.
 
Pravljenje polirane površine je jednostavno i prepušteno mašti svakog kuvara. Recept se sastoji od želatina, vode, kondenzovanog mlleka, kukuruznog sirupa, šećera i bele čokolade.
 
Potrebno je izabrati boje za hranu i dodati malo titanijum dioksida. Miks ovih sastojaka potrebno je preliti preko torte, a oni koji je budu videli u vašoj kući pomisliće da ste je naručili iz najskuplje poslastičarnice u gradu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima