Recept dana: "Tamni" kolač

Volite jednostavne poslastice? Ovaj kolač je odličan izbor ako imate pola sata vremena i nula živaca.
Količina: Jedan veliki pleh, više od 10 porcija
 
Potrebno je: 
 
tri čaše mleka
tri čaše šećera
tri čaše brašna
jedna čaša ulja
tri kašičice sode bikarbone
tri kašičice kakaa
 
Za preliv:
 
jedna čaša mleka
tri kašičice kakaa
tri kašike šećera
polovina margarina za kolače
 
Materijal za pripremu kolača sipajte u veću posudu u kojoj možete mikserom ili varjačom fino da umešate masu. Masa bi trebalo da bude tečna, nikako gusta. Potom dobijenu masu sipajte u pleh (nije potrebno prethodno mazati) i stavite u rernu ugrejanu na 220 stepeni. Pecite 20-30 minuta. Kada kolač počne da "puca", dovoljno je ispečen.
 
Pre nego što izvadite kolač iz rerne, pripremite preliv. U šerpi sjedinite materijal za preliv i zagrevajte dok ne provri. Izvadite kolač iz rerne, isecite na kocke željene veličine, a potom prelijte smesom koju ste prethodno pripremili. Ostavite kolač da upije preliv, a poželjno je da ga prekrijete.
 
Ovaj kolač možete pripremati i sa voćnim dodacima - višnjom, ananasom, narandžom, bananom - biće još lepši.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.