"Burger king" neće prodavati meso zlostavljanih pilića

Lanac restorana brze hrane "Burger king" saopštio je da će prestati da kupuje piliće iz farmi u kojima se zlostavljaju životinje.
Kompanija je najavila da planira da do 2024. godine kupuje samo piliće u skladu sa standardima koje je postavio "Global Animal Partnership", koji promoviše dobrobit domaćih životinja.
 
"Burger King" smatra da će na taj način smanjiti patnje miliona pilića. 
 
"Tovni pilići se odgajaju samo zbog mesa, a poznati su i pod nazivom "brojler". Oni su među najzlostavljanijim životinjama na planeti. Uzgojeni su da rastu neprirodno brzo, tako da su često osakaćeni zbog svoje težine. Mnogi su u konstantnom bolu, pa često ne mogu ni da stoje. Tako provode gotovo sve vreme valjajući se u otpadu", istakao je "Global Animal Partnership".
  • @ Veganka

    22.03.2017 11:35
    I biljke imaju dušu!
  • Veganka

    22.03.2017 10:36
    Kako to misle da neko ko je zatvoren i zaklan nije zlostavljan?!
    Odakle im govedina za burgere, odakle im prasetina, mleko za šejkove, sir i sladoled?!
    http://www.youtube.com/embed/C66su5tsRko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.