FOTO: Sladoled sa dijamantima koji košta 127 dolara

Londonska robna kuća Selfridge's lansirala je sladoled pod nazivom "Milijarder", a svoje mušterije uz pomoć njega hrani dijamantima.

Ova jedinstvena poslastica ima oko 350 grama sladoleda i preliva u hrskavom kornetu.

Proizvođač luksuznih sladoleda Snowflake Gelato potpisuje ovu kreaciju, a cena mu je prava sitnica – 127 dolara, što ga čini najskupljim sladoledom u Londonu.

Ono što određuje cenu ovom dezertu nije ni kremasti sladoled sa ukusom karamele, ni ručno rađen kornet umočen u retku crnu čokoladu sa Madagaskara. Prelivi su ono što je skupo – mango, đumbir, hikori orah, marakuja, belgijska bela čokolada punjena sosom od karamele i kolačić sa sorbeom od maline glaziran belom čokoladom.

Ali, ono što zaista izdvaja ovaj sladoled su jestivi dijamanti nežno spušteni na kolačić i jestivi zlatni listić od 24 karata, koji ga ukrašava poput male krune.

Specifična poslastica pravi se oko petnaestak minuta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.