Gde je naskuplja, a gde najjeftinija kafa

Investiciona banka i kompanija za finansijske usluge UBS – United Bank of Switzerland u velikom godišnjem istraživanju cena i zarada, između ostalog, donosi pregled cena ovog popularnog napitka u različitim gradovima.
Gde je naskuplja, a gde najjeftinija kafa
Foto: Pixabay
U istraživanju su ispitani lokalni eksperti o tome koliko košta jedna šoljica kafe u uobičajenom kafiću. Upoređene su cene šoljice crne kafe prosečne veličine, bez mleka i šećera.
 
Glavni grad Katara Doha nalazi se na vrhu liste – ovde ljudi u proseku moraju da izdvoje 5,47 evra za jednu šoljicu kafe.
 
Prestonica Danske Kopenhagen je na drugom mestu, a šoljica ovog vrućeg napitka iznosi 4,98 evra. U Dubaiju jedna šoljica kafe košta 4,87 evra, a u Cirihu 4,26 evra.
 
Slede Šangaj sa 3,93 evra, Peking 3,78 evra, Beč 3,71 evro i Moskva 3,67 evra, dok je nešto jeftinija kafa u Njujorku 2,67 evra.
 
Povoljnije cene imaju Nju Delhi u kome šoljica kafe košta 1,30 evra, Sao Paolo 1,28 evra, Johanesburg 1,27 evra, Istanbul 1,20 evra, Kairo 1,15 evra i Milano 1,14 evra.
 
Najpovoljnije cene kafe su u Mumbaiu 0,90 evra, Rimu 0,85 evra, Lisabonu 0,63 evra i Lagosu 0,53 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.