Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kristini Grebenar nagrada Pavla Beljanskog

Odlukom Upravnog odbora Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, na osnovu predloga Ocenjivačke komisije, Nagrada Spomen-zbirke Pavla Beljanskog za školsku 2014/2015. godinu biće dodeljena Kristini Grebenar.

Udovičić: Sport da bude dostupan svima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je uloga i odgovornost države, ali i celog društva, da se popularizuje sport kao sastavni deo zdravog života, a što je još važnije - da se omogući svima da se bave sportom.

Nemačka policija vodenim topovima na levičare

Nemačka policija upotrebila je danas na anti-islamskim protestima u Kelnu vodene topove protiv grupe levičara kako bi ih sprečila da se približe desničarima koji su organizovali te proteste, javili su danas nemački mediji.

Mini samit u Briselu, Orban traži blokadu izbeglica iz EU

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, uoči mini samita u Briselu, da je Srbija spremna da preuzme deo tereta zbrinjavanja izbeglica, iako nije članica Evropske unije, ali da je neophodno pronaći celovito rešenje.

NUNS osuđuje Informer zbog pisanja o Merlinu

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je danas kampanju koju list Informer vodi protiv pevača iz Bosne i Hercegovine Edina Dervišhalidovića - Dina Merlina, u kojoj koristi "primitivnu nacionalističku retoriku zasnovanu na neistinama".

U Australiji dronovima čuvaju kupače od ajkula

Dronovi, ali i druga moderna tehnološka sredstva biće upotrebljeni ovog leta duž obala istočnoaustralijske države Novi Južni Vels kako bi se pratilo kretanje ajkula i sprečio njihov napad na kupače, saopštile su australijske vlasti.

Čanak: Nikolić treba da ode

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je Tomislav Nikolić "loš predsednik" Srbije i da "treba da ode".

"Asad spreman da raspiše izbore"

"Sirijski predsednik Bašar al Asad spreman je da raspiše parlamentarne izbore, uz učešće svih koji žele napredak zemlje, kao i predsedničke na kojima je, ako narod to želi, spreman da se kandiduje", izjavio je danas poslanik ruske Državne dume Aleksandar Juščenko.

Bler: Izvinjavam se zbog grešaka u Iraku

Bivši britanski premijer Toni Bler izjavio je da mu je žao zbog "grešaka" napravljenih u invaziji pod vođstvom SAD na Irak 2003. godine, ali da ne žali zbog svrgavanja s vlasti iračkog diktatora Sadama Huseina.