Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Za upotrebu dronova sledi 60 dana zatvora

Novinama u nacrtima zakona o javnom redu i miru i zakona o javnom okupljanju predviđeno je da lokalne samouprave ubuduće određuju gde javni skup može biti održan, a da prekrašajno odgovaraju oni koji ugrožavaju tuđu bezednost, koristeći uređaje na daljinu.

Poreskoj inspektorki koja je primila mito pritvor do 30 dana

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor poreskoj inspektorki K. M. osumnjičenoj za primanje mita. Sumnja se da je inspektorka prilikom terenske kontrole jedne firme sa sedištem u Novom Beogradu, u svojim službenim prostorijama od vlasnika tražila 1.000 evra.

Voz za izbeglice od Šida do Slavonskog Broda

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Hrvatske Nebojša Stefanović i Ranko Ostojić razgovarali su danas na Bajakovu i dogovorili se da će hrvatski voz dolaziti u Šid po izbeglice koje će, zatim, odvoziti u Slavonski Brod, u prihvatni centar.

U "Beograd na vodi" mogu specijalna vozila

Skupština Beograda usvojila je dopunu Odluke o komunalnom redu kojom se na površinama javne namene na prostoru priobalja Save za projekat "Beograd na vodi", mogu postavljati specijalizovana vozila za trgovinu na malo i druge delatnosti u skladu sa zakonom.

Milan Nedić - istorija koja razdvaja

Zakazivanje prvog ročišta u postupku rehabilitacije generala Milana Nedića, još jednom je pokazalo da su podele u srpskom društvu i dalje duboko ukorenjenje.

Prosečna plata u Crnoj Gori 477 evra

Prosečna neto plata u septembru u Crnoj Gori iznosila je 477 evra i ista je kao u avgustu, dok je na godišnjem nivou veća 0,2 odsto, saopštio je Zavod za statistiku Monstat.

Kod Kovina zaplenjeno više od šest tona nafte

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je policija zaplenila više od šest tona nafte i uhapsila tri osobe iz okoline Kovina zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina i nedozvoljeno skladištenje robe.

Bogata Novosađanka uhapšena kao član međunarodne bande

Među dvadeset uhapšenih u međunarodnoj policijskoj akciji, u kojoj je razbijena banda koja se bavila krađom i prodajom skupocenih automobila, nalazi se i Tatjana Mioković iz Novog Sada, koja je važila za prijatelja mnogih zvezda sa estrade.

Mihajlović: Ukidamo tamna stakla bahatim vozačima

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović najavila je danas da će svi osim najviših državnih funkcionera morati da sklone folije sa prozora automobila jer, kako ističe, time ugrožavaju bezbednost u saobraćaju.

Karter predao Moskvi mape položaja Islamske države

Moskva je potvrdila da je bivši američki predsednik Džimi Karter predao Rusiji mape položaja radikalne organizacije Islamska država u Siriji, izjavila je predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Cipras pohvaljen zbog "rezanja" troškova

Francuski predsednik Fransoa Oland pohvalio je "hrabre odluke" grčkog premijera Aleksisa Ciprasa o dodatnom rezanju budžetskih troškova u naredne tri godine, kako bi Grčka dobila novi paket od 86 milijardi evra finansijske pomoći.