Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ko duguje plate ide u zatvor do 10 godina

Poslodavci koji zaposlene dovedu u zabludu obećavajući im isplatu zarade, a to ne učine, kad bude bio usvojen novi krivični zakonik, završiće u zatvoru od šest meseci do 10 godina, za krivično delo prevare.

Efektiva: Propali pregovori o "švajcarcima"

Udruženje bankarskih klijenata "Efektiva" saopštilo je da su njihovi pregovori sa bankama, Narodnom bankom Srbije, ministarstvima pravde i finansija u vezi sa stambenim kreditima u švajcarskim francima prekinuti.

NVO: Diskriminacija u Srbiji se ne smanjuje

Diskriminacija u Srbiji se ne smanjuje i brojna sistemska kršenja ljudskih prava, naročito prema manjinskim grupama zabeležena su i 2014. godine, rečeno je danas na predstavljanju izveštaja o diskriminaciji u Srbiji 2014. godine.

Vučić i Janković: Unaprediti prava građana

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i zaštitnik građana Saša Janković ocenili su danas da je neophodno unaprediti poštovanje prava građana i pravilnost i zakonitost u radu organa vlasti.

O rodnoj ravnopravnosti u četiri opštine

Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman će u ovoj godini posebnu pažnju posvetiti ulozi žena i uključivanju rodne perspektive u oblast vanrednih situacija i održivog razvoja u okviru projekta "Rodna ravnopravnost i vanredne situacije" koji se sprovodi uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena (UN Women).

Povređeno osam radnika u valjevskom Krušiku

U fabrici namenske industrije Krušik u Valjevu danas je lakše povređeno osam radnika kada je, na traci za proizvodnju došlo do rasprskavanja detonatorske kapisle na upaljaču za račnu bombu, saznaje Tanjug u Ministarstvu odbrane.

Pobeda banaka u Hrvatskoj

Odluka Vrhovnog suda Hrvatske da se poništava promenljiva kamata, ali da valutna klauzula kod kredita u švajcarskim francima nije sporna, izazvala je bes članova Udruženja "Franak", koji najavljuju ustavnu tužbu.

Krkobabić deli bonuse

Zaposleni u "Pošti Srbije", njih oko 15.000, i ove godine će dobiti bonuse od oko 29.000 dinara, na ime zarade kompanije.