Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zrenjanin: Autor poznatih murala ponovo u akciji

Nakon što je nacrtao grafite Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Vuka Karadžića i likove iz serije Mućke, Zrenjaninac koji više voli da njegovi radovi govore sami za sebe nacrtao je nešto što malo ko zna.

Dinar sutra slabiji

Dinar će sutra oslabiti prema evru 0,1 odsto, i zvanični kurs će iznositi 120,7828 dinara za jedan evro, što je ujedno najniža vrednost kursa od početka godine, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

VIDEO: Sestre tukle napasnike u punom autobusu

Video klip sa dve sestre iz Indije, koje u punom autobusu uzvraćaju na udarce napasnika, privukao je ogromnu pažnju u toj zemlji gde svakodnevno stotine hiljada žena ćutke preživljava seksualno zlostavljanje.

Istom vlasniku ukrao dva automobila

Novosadska policija uhapsila je P. J. (42) iz Stare Pazove, zbog sumnje da je izvršio tešku krađu i pronašla dva automobila, ukradena  u Bačkoj Palanci.

Pančevo: Pomoćniku gradonačelnika pritvor do 30 dana

Na predlog Višeg tužilaštva iz Beograda, Viši sud iz Beograda je u subotu, 29. novembra, odredio pritvor u trajanju do 30 dana okrivljenom Dejanu Živanoviću, pomoćniku gradonačelnika Pančeva, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo primanja mita.

Novac od kazni poslanicima ide u Fond za lečenje dece

Administrativni odbor Skupštine Srbije odlučio je danas da oko 300.000 dinara iz Fonda solidarnosti, prikupljenih od kazni izrečenih poslanicima na plenarnim sedicama, uplati na račun republičkog Fonda za lečenje u inostranstvu dece obolele od retkih bolesti.

Zbog štrajka advokata napeto u zatvorima

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović upozorio je da su zbog štrajka advokata ugrožena prava pritvorenika, da je "tenzija dovedena gotovo do usijanja".

Hag: Traže da se Šešelj vrati

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je danas da raspravno veće vrati optuženog Vojislava Šešelja sa privremene slobode u Srbiji.