Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Odluka o tužbama Srbije i Hrvatske do februara

Predsednik Međunarodnog suda pravde u Hagu Peter Tomka najavio je u Generalnoj skupštini UN da će presuda u sporu po tužbi Hrvatske i protivtužbi Srbije za genocid biti doneta pre nego što u februaru bude obnovljeno sudsko veće.

Sastanak "svetske vlade u senci" počeo u Beogradu

Sastanak evropskog ogranka Trilateralne komisije, koju često nazivaju "svetska vlada u senci", počeo je danas Beogradu obraćanjem predsednika za Evropu i bivšeg šefa Evropske centralne banke Žan-Kloda Trišea i premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Josipović: Odnosi sa Beogradom stagniraju

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da odnosi zvaničnog Beograda i Zagreba na određeni način stagniraju, mada ih ocenjuje kao veoma važne kako zbog prošlosti, tako i zbog budućnosti.

Crkve postaju pozorišta, banke, noćni klubovi...

Ekonomska kriza u Italiji uzrok je tome da veliki broj crkava bude prodat privatnicima, koji zgradama menjaju svrhu i pretvaraju ih u banke, pozorišta, noćne klubove, pa čak i u mehaničarske radionice.

Vršac: Nadmetanje za zakup državnog zemljišta

Opštinska uprava obavestila je sva zainteresovana fizička i pravna lica da će se prvi krug usmenog javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Opštine Vršac, organizovati 17. i 18. novembra 2014. godine.