Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Bogoljub Karić dobio nagradu za životno delo

Osnivač BK grupe Bogoljub Karić primio je u Varšavi nagradu za životno delo koju mu je dodelila Organizacija grupe zemalja centralne i istočne Evrope za investiciona ulaganja, saopštila je danas BK grupa.

Vrbašanin obio kola, pretio nožem sugrađaninu i pobegao

Vrbaška policija je juče uhvatila 25-godišnjeg meštanina osumnjičenog da je istog dana obio "jugo" jednog 35-godišnjeg sugrađanina, zapretio nožem drugom 53- godišnjem sugrađaninu, koji je hteo da ga spreči u toj krađi, a zatim pobegao.

Advokatura - kamen oko vrata sistemu?!

"...Advokatura zapravo predstavlja kamen oko vrata sistema, jer advokati samo prave troškove državi ili protivnoj strani, pošto sudije donose odluke o troškovima bez ikakvog dokaza o stvarnim troškovima zastupanog lica, na šta ih obavezuje čl. 266 ZKP i čl.151 ZPP".

Tabaković: Gubitak NBS nije 44,3 nego 43,6 milijardi

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da nije tačan podatak da minus centralne banke za 2013. godinu iznosi 44,3 milijarde dinara, nego da je reč o 43,6 milijardi dinara i da je reč o knjigovodstvenom a ne stvarnom gubitku.

Mira Marković: Živim od penzije

Mirjana Marković, udovica nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, izjavila je da ni ona, ni njen pokojni suprug, kao ni njihova deca, nemaju, niti su ikad imali imovinu u zemljama Evropske unije.

Gasprom: Pregovori tek nakon dogovora o dugu

Ruska delegacija će se vratiti na pregovore u Briselu o rešavanju gasnog spora s Ukrajinom tek kada se vlasti u Kijevu i Evropska komisija dogovore o finansiranju ukrajinskog duga, saopštio je danas ruski gigant Gasprom.

Dana Drašković: Mirin komesar Vulin

Danica Drašković, supruga lidera SPO-a, u autorskom tekstu u listu Danas, navodi da ministar rada Aleksandar Vulin "uspešno disciplinuje i reformiše građane kojima bi trebalo da služi".  

Tadić nezadovoljan jednim resorom

Razlog zbog kojeg je stranka Borisa Tadića odlučila da ne bude deo buduće vlasti u Vojvodini nalazi se u nezadovoljstvu brojem resora koje je dobila u pregovorima sa DS i LSV.