Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Devenport počasni građanin Pančeva

Odbornici Skupštine Pančeva danas su usvojili predlog gradonačelnika Pavla Radanova da se za počasnog građanina tog grada proglasi šef Misije Evropske unije (EU) u Srbiji Majkl Devenport.

Dinar u ponedeljak isti

Dinar će u ponedeljak, 27. oktobra, ostati skoro nepromenjen prema evru i zvanični srednji kurs biće 119,4864 dinara za evro.

Dezerteri Vermahta dobili spomenik u Beču

Austrijske vlasti su danas u centru Beča otkrile spomenik dezerterima Vermahta, što je važan simboličan čin u zemlji koja je dugo imala problema da se pomiri sa nacističkom prošlošću.

Advokati tužili Komoru notara

Advokatska komora Beograda (AKB) podnela je Višem sudu u Beogradu tužbu protiv Komore javnih beležnika, jer smatra da je osnovana nezakonito, te da su svi njeni akti ništavi.

Poznat uzrok pada aviona u Bačkom Jarku

Centar za istraživanje udesa i ozbiljnijih nezgoda Republike Srbije objavio je informacije o uzroku pada sportskog aviona u Bačkom Jarku početkom oktobra kada su poginuli biznismen Tomislav Đorđević (64), koji je pilotirao i njegov saputnik Bojan Joksimović (28).

Uhvaćen odmah nakon obijanja "juga"

Novosadska policija je sinoć oko 21 čas  uhvatila 35-godišnjeg Novosađanina, neposredno nakon što je obio "jugo" i iz njega ukrao različit alat, kao i komplet "prve pomoći".

Sekirom napao policajce u Njujorku

Neidentifikovani napadač sekirom je napao grupu od četiri njujorška policajca koji su pozirali za fotografiju i tom prilikom ranio dvojicu.

Suđenje Milićevu počinje 4. novembra

Početak suđenja Marku Milićevu zbog optužbi da je "mini kantrimenom" udario Luku Jovanovića koji je od posledica povreda preminuo, zakazan je za 4. novembar.

Pomeranje kazaljki za vikend

Letnje računanje vremena biće završeno u noći između subote i nedelje, 25. i 26. oktobra, pomeranjem kazaljki na časovnicima za sat unazad.