Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Otkrivena grobnica iz perioda Aleksandra Velikog

Arheolozi, koji učestvuju u iskopavanjima na severu Grčke, otkrili su ulaz u grobnicu, kako se pretpostavlja, važne ličnosti iz vremena s kraja vladavine Aleksandra Velikog, izjavio je grčki premijer Antonis Samaras.

Štrajk prosvetara 1. septembra

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) 1. septembra stupiće u jednodnevni štrajk, a da li će im se pridružiti i ostala tri reprezentativna sindikata znaće se nakon sutrašnjeg sastanka.

Stefanović dao rok policiji

Svim policijskim upravama u Srbiji dato je tri meseca da ispune konkretne zadatke ili će, u suprotnom, odgovorni biti smenjeni, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.

Zrenjanin: Tužbe zbog splavova

Građani Mesne zajednice Mala Amerika u Zrenjaninu najavili su danas pokretanje tužbi protiv odgovornih zbog odluke o postavljanju splavova na jezeru u centru tog grada.

Najezda Afrikanaca na Španiju

Više od 500 imigranata iz Severne Afrike pokušalo je u protekla dva dana čamcima da tajno uđe u Španiju preko Gibraltarskog zaliva, ali ih je španska spasilačka služba presrela.

Sombor: Voda ispravna za piće

Novi rezultati analize vode za piće u Somboru pokazuju da voda sa hidranata i vodovodne mreže odgovaraju zahtevima pravilnika, što je čini ispravnom za piće.

Uhapšena zbog krađe crkvenih donacija

Dve osobe od kojih je jedna osumnjičena za pljačku crkve u Staroj Pazovi, a druga za krađu vrednosti iz privatne kuće u Novom Slankamenu i pokušaj pljačke pumpe uhapšeni su u Sremskoj Mitrovici.