Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Azil u Srbiji tražilo 4.000 migranata

Zamenik zaštitnika građana Miloš Janković izjavio je danas da je samo u prvoj polovini ove godine preko 4.000 migranata iz azijskih i afričkih zemalja izrazilo nameru da trazi azil u Srbiji, a da je njihov krajnji cilj odlazak u zemlje Zapadne Evrope.

NDS: Dogovoren izgled i način funkcionisanja Vlade Vojvodine

Tehničke grupe Nove demokratske stranke, Demokratske stranke i Lige socijademokrata Vojvodine završili su deo dogovora oko funkcionisanja vojvođanske vlade po kome će, ukoliko ga prihvate stranački organi tri stranke i NDS postati deo vlasti u Pokrajini.

JAR: Srušila se zgrada, osmoro mrtvih

Osam osoba je poginulo, a dve se vode kao nestale, kada se danas u južnoafričkom gradu Albertonu, u blizini Johanesburga, srušila zgrada koju su radnici renovirali.

Vrednost dinara sutra ista

Vrednost dinara ostaće sutra na istom nivou prema evru i zvanični srednji kurs će biti 117,4556 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Tri scenarija smanjenja penzija

U očekivanju odluke vlade o smanjenju plata i penzija, u okviru fiskalne konsolidacije, u javnosti se pominju tri moguća scenarija za smanjenje.

Kikinda: Šestoro pod nadzorom zbog prevencije ebole

U Kikindi je šest osoba stavljeno pod zdravstveni nadzor zbog prevencije ebole, a radi se o putnicima koji su pristigli iz Nigerije, Gabona, Južnoafričke Republike i Mozambika koji će pod nadzorom biti 21 dan.

Gradonačelnik smenjen zbog golih selfija

Gradonačelnik švajcarskog grada Badena, koji je i član parlamenta, suspendovan je danas posle optužbi da je jednoj prijateljici poslao nage selfije snimljene u kancelariji.

Godinu dana uslovne zbog smrti deteta zarobljenog u kolima

Za smrt trogodišnje devojčice koju je otac po junskim vrućinama u Ribnjiku na jugozapadu Poljske zaboravio zaključanu u kolima na parkingu, tužilaštvo traži godinu dana uslovne kazne, pošto je procenilo da je reč o ubistvu iz nehata.

Snimao decu na plaži u Rovinju

Rovinjska policija uhapsila je 50-godišnjeg državljanina Nemačke, koji je četiri dana snimao golu decu na plaži turističkog naselja na području Rovinja.

Srbija po ceni goriva na 27. mestu

Srbija je od 40 zemalja Evrope i sveta na 27. mestu po visini cene bezolovnog benzina, na 23. mestu po visini cene dizel goriva, dok je po ceni gasa za automobile na 17. mestu, saopštila je danas Asocijacija potrošača Srbije (APOS).