Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sutra sastanak o ceni suncokreta

Nezadovoljni proizvođači suncokreta sutra će se ponovo sastati sa resornim ministrom i predstavnicima uljara kako bi pokušali da se dogovore o otkupnoj ceni, potvrdio je predsednik udruženja "Paori Crepaje" Miroslav Grubanov.

Dačić smenio načelnika beogradske policije

Premijer Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić smenio je načelnika beogradske policije generala Stevana Bjelića na predlog direktora policije Milorada Veljovića.

Saša Mirković pomoćnik ministra kulture za medije

Predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, Saša Mirković, biće predložen za pomoćnika ministra kulture zaduženog za informisanje i medije, pošto Vlada Srbije i zvanično potvrdi odluku novog ministra Ivana Tasovca da sa te funkcije smeni Dragana Kolarevića.

Ubijen pripadnik Euleksa

Pripadnik Euleksa, koji je jutros ranjen na severu Kosova, podlegao je povredama, izjavio je direktor zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.

Srbija još nije ispunila uslove za sledeći korak ka EU

Još nisu ispunjeni svi uslovi da Srbija pređe na sledeći korak na putu ka EU, izjavio je funkcioner vladajuće nemačke Demohrišćanske stranke (CDU) Andreas Šokenhof i ukazao da se sprovođenje sporazuma sa Prištinom odvija suviše sporo.

Potukli se slovački poslanici

U slovačkom parlamentu izbila je tuča nakon što su opozicioni poslanici postavili kartonsku figuru premijera Roberta Fica u prirodnoj veličini, a poslanici njegove partije pokušali da je uklone.

Sukob među pobunjenicima u Siriji

Na severu Sirije izbili su oružani sukobi između različitih antivladinih snaga, javile su agencije, prenoseći tvrdnju aktivista da je, posle žestokih borbi, grupa povezana sa Al Kaidom - Islamska država Irak i Levant, preuzela kontrolu nad gradom Azazom od tzv. Slobodne sirijske vojske.

Uhapšen bivši predsednik Opštine Pećinci

Policija u Sremskoj Mitrovici uhapsila je i odredila meru zadržavanja S.V. (45), bivšem predsedniku Opštine Pećinci, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaja i falsifikovao službene isprave.

VIDEO: Otkriven biblijski grad do koga je Isus doplovio

Dalmanuta, biblijski grad opisan u Jevanđelju po Marku kao mesto do koga je Isus Hrist doplovio nakon što je učinio čudo umnoživši nekoliko vekni hleba i ribu da bi nahranio 4.000 ljudi, možda je upravo otkrivena, prenosi LiveScience.