Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Privedeno više osoba zbog pretnji Pupovcu

Zadarska policija pretresla je nekoliko kuća i privela više osoba koje dovodi u vezu s pretećim grafitima i plakatima koji su se pre četiri dana pojavili na ulazu u Donje Ceranje, rodno selo predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca, javlja Dalmatinski portal.

Na prodaju autobuska stanica u Kovinu

Akcionarsko društvo "Jugoprevoz Kovin" u stečaju ponudilo je na prodaju autobusku stanicu u tom mestu po početnoj ceni od 15,1 milion dinara, objavio je stečajni upravnik.

Počelo formalno učlanjivanje u "Ne davimo Beograd"

Inicijativa "Ne davimo Beograd" saopštila je da je omogućila formalno učlanjenje u pokret u cilju "stvaranja snažne organizacije koja će naš grad i državu, iz ruku korumpirane političke elite, vratiti u ruke građana i građanki".

Preminuo pisac i mađarski disident Đerđ Konrad

Đerđ Konrad, mađarski pisac i sociolog koji je bio značajna figura disidentskog pokreta za vreme komunizma, preminuo je danas u 87. godini u svom domu u Budimpešti, saopštila je njegova porodica.

Vlada predložila zakon kojim se pomaže slabovidima

Vlada Srbije na današnjoj sednici je utvrdila Predlog zakona o potvrđivanju Marakeškog ugovora za omogućavanje pristupa objavljenim delima od strane lica koja su slepa, slabovida ili na drugi način onemogućena da koriste štampane materijale.

Otkrivrena mreža šverca ljudskih organa u Bugarskoj

Bugarske vlasti otkrile su kriminalnu mrežu i podigle optužnice protiv četiri člana te mreže zbog regutovanja siromašnih osoba koje su za novac davale svoje bubrege za pacijente kojima je potrebna transplantacija, saopštilo je tužilaštvo.