Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Danas: Rajaner odbijen da ne našteti Er Srbiji

Vest da je Direktorat za civilno vazduhoplovstvo uskratio irskom loukost gigantu Rajaneru dozvolu za uspostavljanje linije od Frankfurta, odnosno aerodroma u Hanu do Niša zato što je tu liniju kao liniju od nacionalnog interesa već dobila Er Srbija, izazvala je različite reakcije, među kojima i optužbe da država obezbeđuje monopol nacionalnom avioprevozniku.

Voz usmrtio muškarca u Užicu

Muškarac čiji je identitet još uvek nepoznat stradao je u četvrtak uveče na barskoj pruzi u mestu Gorjani kod Užica, kada je na njega naleteo voz, prenosi Blic.

CINS: Univerzitet ipak neće do 4. novembra doneti odluku o doktoratu Malog

Zaposleni na Univerzitetu u Beogradu sa nastavnim ili naučnim zvanjem moći će do 11. novembra da dostave žalbe na odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka (FON) o doktoratu ministra finansija Sinše Malog, čime je prekoračen rok od 4. novembra kada je trebalo da bude saopšteno da li je taj doktorat plagijat ili ne, piše CINS.

Krivična prijava protiv urednika TV Hepi Milomira Marića

Slavko Ćuruvija fondacija, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Asocijacija onlajn medija uputili su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Milomira Marića, glavnog urednika televizije Hepi, zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, kao i krivičnog dela povrede ugleda zbog rasne, verske, nacionalne ili druge pripadnosti.