Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

AMSS: Ledena kiša opasna za vozače

Auto-moto Savez Srbije je jutros upozorio vozače da je na severu i istoku zemlje najavljena kiša koja će se lediti pri tlu, što je veoma opasno za saobraćaj.

Prodaje se SOS kanal

Vlasnik sportskog TV kanala SOS Dragiša Kovačević izjavio je da prodaje tu televiziju i da je najpre hteo da ugasi SOS kanal, ali da se odlučio na prodaju da bi zadržao zaposlene, prenosi danas sajt Cenzolovka.

Učenici Matematičke gimnazije prvi u Kazahstanu

Na 14. Međunarodnoj Žautikovskoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike u Kazahstanu, učenici beogradske Matematičke gimnazije osvojili su ekipno prvu nagradu, a pojedinačno sedam medalja.

Komisija: Hladnjačari nisu dogovarali cenu malina

Komisija za zaštitu konkurencije nije utvrdila poremećaj na tržištu otkupa tog voća, roda 2017. godine, koji bi mogli biti rezultat sprečavanja, ograničavanja ili narušavanja konkurencije od strane učesnika na tom tržištu.

Nove lektire i program za osnovnu školu i gimnaziju

Manji broj književnih dela za obradu, povećana izbornost, kao i vraćanje domaće lektire, koja podrazumeva čitanje kod kuće uz vođenje beležaka, neke su od promena u programima srpskog jezika i književnosti.

Prva obeštećenja za oduzetu imovinu u decembru

Budžetom za ovu godinu predviđene su dve milijarde dinara za obeštećenje vlasnika ili naslednika čija je imovina oduzeta posle Drugog svetskog rata, a isplata će biti moguća kada Vlade Srbije donesu odluku o koeficijentu obeštećenja, kaže direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić.

Poljska i u Srbiji traži SS čuvare

Poljski Institut pamćenja naroda (IPN) je uz pomoć Interpola započeo potragu, između ostalog i u Srbiji, za oko 1.600 SS-ovaca među čuvarima i osobljem Aušvica i drugih koncentracionih logora koje su nemački fašisti podigli tokom Drugog svetskog rata u okupiranoj Poljskoj.