Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Đukanović ponovo lider DPS-a

Kongres crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) jednoglasno je u subotu uveče za predsednika ponovo izabrao Mila Đukanovića.

Dobio doživotnu robiju sa 14 godina

Sud u američkoj državi Viskonsin potvrdio je kao "dobro odmerenu" presudu kojom je jedan 14-godišnjak osuđen na doživotnu robiju i to bez prava na skraćenje kazne.

Papa pričao sa astronautima u svemiru

Papa Benedikt XVl danas je, u razgovoru sa astronautima koji se nalaze u Međunarodnoj kosmičkoj stanici (MKS), izrazio divljenje njihovoj hrabrosti i posvećenosti i opisao njihovu misiju kao "avanturu za otkrivanje porekla čovečanstva".

Ipak ništa od smaka sveta

Sledbenici kalifornijskog propovednika - slobodnjaka Harolda Kampinga (89) pripremali su se uzalud za smak sveta, koji je prema njegovom proročanstvu trebalo da se dogodi danas u šest sati popodne po lokalnom vremenu, hronološki u svakom kraju sveta.

Crna Gora slavi Dan nezavisnosti

Crna Gora danas obležava Dan nezavisnosti, dan kada su građani Crne Gore na referendumu pre pet godina odlučili da se odvoje iz Državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Uhapšen meksički narkobos

Narkobos iz meksičkog Zalivskog narko kartela, za čije pronalaženje su SAD ponudile nagradu od pet miliona dolara, uhapšen je na svojoj rođendanskoj zabavi, saopštila je meksička policija.

U Siriji ubijene još 44 osobe

Najmanje 44 čoveka su poginula u akcijama sirijskih bezbednosnih snaga na demonstrante u petak, što je najveći broj žrtava u jednom danu od početka dvomesečnih protesta protiv predsednika Bašara Asada, saopštila je sirijska organizacija za ljudska prava.

MMF odobrio zajam Portugalu

Međunarodni monetarni fond (MMF) odobrio je juče 26 milijardi dolara zajma Portugalu i najavio da će odmah staviti na raspolaganje 6,1 milijardu evra članici evro zone kako bi ublažio zabrinutost ulagača zbog duga te zemlje.

Al Kaida planira napad na London

Novi vođa Al Kaide Saif Al-Adel, naslednik Osame Bin Ladena, planira veliki teroristički napad na London i naredio je svojim sledbenicima da "smrve grad", piše danas list "Dejli mejl".

Odron zatrpao decu u sirotištu

Oko 30 dece zatrpano je posle odrona u jednom sirotištu u centralnoj Maleziji, a za sada su izvučena dva tela, saopštila je danas tamošnja policija.

Smak sveta u šest popodne

Sledbenici kalifornijskog propovednika-slobodnjaka Harolda Kampinga (89) pripremaju se za smak sveta, koji bi prema njegovom proročanstvu trebalo da se dogodi danas u šest sati popodne po lokalnom vremenu, hronološki u svakom kraju sveta.

U eksploziji tankera 15 mrtvih

U eksploziji tankera NATO snaga u severozapadnom Pakistanu poginulo je najmanje 15 ljudi, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Norveška suspendovala pomoć Grčkoj

Norveška je suspendovala isplatu zajma od 42 miliona dolara Grčkoj jer Atina nije ispunila preuzete obaveze, a možda je i prekršila pravila u vezi sa primanjem pomoći, saopštilo je norveško Ministarstvo spoljnih poslova.