Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Većina Rusa za sahranu Lenjina

Vladajuća partija Rusije, Jedinstvena Rusija, ne odbacuje mogućnost podnošenja inicijative da se balsamovano telo vođe boljševičke revolucije Vladimira Iljiča Lenjina iznese iz mauzoleja na Crvenom trgu u Moskvi i sahrani.

Asanž najgori Australijanac godine

Australijski časopis za muškarce Zu viklis proglasio je osnivača sajta Vikiliks Džulijana Asanža "najgorim Australijancem godine", zbog objavljivanja stotina hiljada tajnih diplomatskih depeša.

Dobila 117.000 evra od Berluskonija

Glamurozna najavljivačica meteorološke prognoze primila više od 117.000 evra nakon što je prisustvovala jednoj od njegovih čuvenih premijerovih žurki.

Predala se zbog otmice bebe pre 23 godine

Žena osumnjičena za otmicu odojčeta iz njujorške bolnice 1987. godine predala se policiji u američkoj saveznoj državi Konektikat, pošto je preko "Facebooka" kontaktirala policajca u gradu Bridžportu.

Broj žrtava kod Rija premašio 800

Broj žrtava u poplavama i klizištima, koje su uništile planinski region u blizini Rio de Žaneira, povećan je na 806, saopštile su brazilske vlasti, dok spasilačke ekipe uklanjaju mulj u potrazi za stotinama nestalih.

Maloletnik ubio majku i mlađeg brata

Sedamnaestogodišnjak iz Krdžalija, na jugu Bugarske, počinio je dvostruko ubistvo, zaklavši majku i ugušivši sedmogodišnjeg brata, javili su bugarski mediji.

Karavan slobode maršira Tunisom

Više stotina demonstranata iz unutrašnjosti Tunisa stiglo je danas u prestonicu Tunis da bi se pridružili aktivistima koji traže ostavku premijera Mohameda Ganučija i njegovog kabineta.

U Minesoti -43 stepena

Izuzetno hladno vreme pogodilo je Srednji zapad u SAD, a u nekim mestima temperature su pale i do ispod minus 40 stepeni Celzijusa.

Snimaće se film o Asanžu

Biografija osnivača sajta "Vikiliks" Džulijana Asanža, koji je potresao svetsku javnost objavljivanjem tajnih depeša američkog Stejt departmenta, koja će se uskoro pojaviti u štampanom izdanju, najverovatnije će poslužiti i kao osnova za film.

Zabrinutost zbog sukoba u Tirani

Evropska unija, Savet Evrope i Sjedinjene Američke Države izrazile su zabrinutost zbog jučerašnjih sukoba u Tirani i apelovale na mirno rešenje sukoba u Albaniji.