Novosadski informativni portal 021

Zabava

Kako se kukuruz pretvara u kokice

Francuski fizičari Emanuel Viro i Aleksandar Ponomarenko proučavali pucanje opne zrna kukuruza do kog dolazi kada temperatura dostigne 180 stepeni Celzijusa i analizirali fenomen poskakivanja kokica kao i karakterističan zvuk koji one pritom ispuštaju.

Otvoren svetski Sajam čokolade

"Salon Du Chocolat“, drugi po redu sajam čokolade koji je privukao veliku pažnju javnosti i medija kako iz Belgije tako i iz ostatka sveta otvoren je u Briselu.

Skupi oldtajmeri prodati na aukciji u Parizu

Najređi bugatiji, hispano-suize, delaheji, maseratiji, ferariji, ukupno 59 uspavanih lepotica od 1930-ih do 1970-ih prodato je na aukciji u Parizu za ukupno 25,15 miliona evra, prenose u subotu francuski mediji.

Fleš tetovaže postale hit u svetu

Sjajne zlatne i srebrne ukrase za telo koji menjaju nakit svakog dana imaju sve više poklonika u svim krajevima sveta. Reč je o "fleš" tetovažama zbog kojih devojke u zemljama u kojima je sada zima jedva čekaju sunce.