Novosadski informativni portal 021

Zabava

Svaki hiljaditi Crnogorac na poternici Interpola

Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica trenutno na međunarodnom nivou traži 523 osobe, pa bi se moglo reći da se svaka 1186. osoba u Crnoj Gori nalazi na ovoj poternici, s obzirom da prema poslednjem popisu iz 2011. godine ta država ima 620.029 stanovnika.

FOTO: Smederevac kreirao Lego figure Gospodar prstenova

Otkad zna za sebe oduvek je voleo da crta, vaja, sastavlja, rastavlja, da materijalizuje snove i fantazije i bilo je neminovno da od njega "nešto bude kada poraste" ako se to pogodi sa maštarijama, kaže o sebi Smederevac Đorđe Đorđević, glavni dizajner u centrali firme Lego, u Danskoj.

Država joj zabranila ime

Jedna 15. godišnja devojka tužila je državu Island, jer joj zabranjuje da koristi ime koje joj je majka dala. Razlog - ime Blaer, što na islandskom znači "povetarac", ne nalazi se na listi imena koje je vlada odobrila.

VIDEO: Nerođena beba uhvatila doktora za prst

Zapanjujuća fotografija na kojoj beba, u trenutku rođenja, rukom kroz otvor na majčinom trbuhu hvata doktora za prst, postala je jedan od prvih hitova na Internetu u 2013. godini pošto su je srećni roditelji postavili na Fejsbuk.

Bliznakinje se porodile istog dana

Identične bliznakinje u Akronu, u američkoj državi Ohajo, porodile su se sa dva sata razmaka poslednjeg dana stare godine, i dobile dečake - Donavina i Ejdena.