Rusi zabranjuju film "Parada"

Poznati ruski list "Izvestija" piše u jučerašnjem broju da postoji mogućnost da se film Srđana Dragojevića o pripremi gej parade ne prikaže u tamošnjim bioskopima.
Poznati ruski list "Izvestija" piše u jučerašnjem broju da postoji mogućnost da se film Srđana Dragojevića o pripremi gej parade ne prikaže u tamošnjim bioskopima.

Film Srđana Dragojevića "Parada" mogao bi da ima problema sa prikazivanjem u ruskim bioskopima, pa čak da bude i zabranjem, kao što se to desilo sa filmom "Klip”" Maje Miloš, prenosi dnevni list "Politika".

Sem Klebanov, vlasnik distributesrske kuće "Film bez granica" koja je uvezla ostvarenje srpske rediteljke, ukazao je za list “Izvestija” da je dobio neke nagoveštaje da će srpski film o pripremi gej parade imati poteškoća sa emitovanjem u Sankt Petersburgu.

Da podsetimo, najveća zemlja po površini na svetu zabranila je održavanje gej parade u Moskvi na 100 godina.

Na potencijalne probleme oko prikazivanja u Ruskoj federaciji, reditelj "Parade", Srđan Dragojević između ostalog je izjavio za "Politiku":

- "Parada" igra u Moskvi na festivalu nezavisnog filma "2MORROW", od 2. do 7. oktobra, koji je protivteža ovom drugom "carističkom i tajkunsko-feudalističkom" moskovskom festivalu, pa pošto ću biti prisutan tamo, obavestiću vas rado šta "braća Rusi" vele – rekao je Dragojević.

  • 25.09.2012 16:20
    primitivizam bez granica
  • Александар

    21.09.2012 10:59
    Хвала Богу
    Да треба да забране тај педерски пропагандни филм под плаштом "хумора".
  • 100 evra

    14.09.2012 07:27
    Sta ti je crkva covece..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.