FOTO: Retro posteri za regrutovanje budućih Marsovaca

"Budi Marsovac" tako američka svemirska agencija NASA poziva zainteresovane da postanu osvajači Marsa.

"U budućnosti Marsu će trebati sve vrste istraživača, poljoprivrednika, učitelja... a više od svega TEBE! Pridruži nam se na putovanju na Mars dok robotima istražujemo kako bismo jednog dana poslali ljude", glasi poziv.

NASA je za svoju akciju izradila niz postera koji prikazuju astronaute, tačnije osvajače Marsa u svemirskim odelima tokom raznih faza i poslova kolonizacije. Posteri su izrađeni u retro stilu naučno fantastičnog stripa i ilustracija romana tog žanra iz 50-ih ili 60-ih godina prošlog veka.

Prvi posteri izrađeni su još 2009. za potrebe izložbe u Kenedi centru, ali su sad po prvi put javno dostupni.

"Penji se najvećim kanjonom u Sunčevom sistemu, gde možeš uhvatiti plavi zalazak u sumrak i videti dva Marsova meseca, Fobos i Deimos, na noćnom nebu", stoji na NASA-inoj stranici.

Poziv na kolonizaciju Marsa je prvenstveno popularizacijskog karaktera, jer se prva ljudska misija na tu planetu planira tek 2030. godine.

Sve postere možete pogledati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija