Rusi pokreću Uber za pokojnike - Umer

Rusi su smislili svoju verziju Ubera, ali ne za usluge koje su potrebne živima.

Naime, uskoro planiraju da pokrenu aplikaciju koja ispraća pokojnike na sahranu. Aplikacija je vizuelno slična Uberu, a ni ime se ne razlikuje previše – Umer.

Kako piše na stranici Umera, kompanija će omogućiti porodicama umrlih da organiziju pogreb i sve što treba da urade jeste da skinu Umer aplikaciju i da unesu nekoliko ličnih podataka pokojnika (ime, datum smrti, religija i adresa). Operater Umera za nekoliko minuta organizuje sve detalje i javlja cenu. Aplikacija omogućava izbor između obične sahrane ili kremiranja, a mogu tako da naruče i spomenik.

Ipak, vest nije baš sa oduševljenjem prihvaćena. Neki od komentara su da je ceo sistem neukusan ili da nije baš moralan koncept, dok oni raspoloženi za šalu pitaju da li će Umer, kao i Uber davati popuste za sve koji dovedu novog korisnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija